Vi öppnar kl 10

Inspiration2020-06-23T15:11:19+02:00

Take away och andra tjänster våra restauranger och cafeer erbjuder

05/03/2021
Alla våra fantastiska restauranger och caféer på Elins Esplanad erbjuder take away.
Extra service:
 
Restaurang Goda Möten
Levererar gärna ut till parkeringen, ring in din beställning på 076-618 77 88. Buffé hela veckan för 105 kr inklusive bröd, dryck, sallad, kaffe och kaka. Grill och tacobuffé för 125 kr på helgen.
 
EspressoHouse
Beställ och betala via EspressoHouse egen app så slipper du väntetid.
 
Waynes Coffee
Beställ via Waynes Coffees egen app så slipper du väntetid.
 
SushiYama
Beställa via web och Foodoras app.
 
Chili&Wok
Buffé alla dagar i veckan, barn och seniorpriser. Erbjuder även Chilikassen, 4 valfria rätter som tillagas på beställning för 220 kr att ta med hem.
 
Tack för att du i den mån du har möjlighet stöttar restauranger och caféer i en tuff tid ❤️

Intervju Ulrika, marknadskoordinator på Elins Esplanad

15/02/2021

Här är Ulrika som hösten 2020 jobbar som marknadskoordinator hos oss på Elins Esplanad. Utöver det är hon också marknadskoordinator på Bergvik i Karlstad.

Hej Ulrika, vad gör man som marknadskoordinator?

– Hej! Som marknadskoordinator koordinera man allt som har med extern och intern marknadsföring att göra. Som marknadskoordinator ska jag också jobba för hyresgästerna, med platsen Elins Esplanad och dess varumärke. Allt för att skapa bästa känslan.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Roligast är att få vara kreativ. Ingen dag är den andra lik. Det är alltid mycket på gång och jag är en person som gillar att ha mål och saker att se fram emot. Just Elins Esplanad är en så fin plats med mycket potential och goda förutsättningar. Jag har jobbat på Bergvik i Karlstad sedan 2007 och det känns jätteroligt att också få jobba med Elins Esplanad.

Vad tycker du om Elins Esplanad och Skövde så här långt?

– Vi har ett jättefint och trevligt center med en bred mix av butiker. Glada medarbetare som besitter en hög expertis och alltid ger den bästa servicen. Jag upplever att det är ett aktivt område här runt omkring. Skövdeborna känns glada och varma och verkar gilla när det händer saker, likt värmlänningarna.

Härligt! Du har ju koll på Skövde sedan innan, eller hur? 

– Ja, jag har varit här mycket eftersom jag och min dotter rider. Vi har tävlat med våra hästar här och då har jag såklart passat på att besöka Elins Esplanad. Sen har Bergvik och Elins Esplanad samma fastighetsägare så jag har varit här även tidigare i jobb.

Slutligen, vilken är din bästa känsla? 

– Bästa känslan för mig är när mina dagarna fylls med inspiration och glädje, jag gillar att vara aktiv och när det händer mycket roligt. Bästa känslan är också att få skapa minnen och göra skillnad för andra, både i jobbet och privat.

Härligt. Varmt välkommen Ulrika!

Intervju John, Waynes Coffee

12/02/2021

John driver Waynes Coffee hos oss på Elins Esplanad och är en av dem som varit med sedan 1997 då Elins Esplanad var Maxihuset. 

Hej John! Du har varit med i några år, vad är roligast med att driva café? 

Svar: Min yrkeskategori omfattar ju service och jag tycker om att träffa människor och skapa nöjda kunder. 1997 öppnade Maxihuset och då drev jag Café Max i egen regi med lunch och fika. 2008 blev Maxihuset Elins Esplanad och 2009 blev vi Waynes Coffee. Nu under pandemin är det många som frågar hur det går och jag märker att man bryr sig, det betyder mycket och det vill jag verkligen tacka för. Jag vill också tacka alla som fortsätter handla. Take away har ökat. 

Vad vill du rekommendera från ert sortiment?

Svar: Då vill jag rekommendera vår räkmacka som vi kallar för vardagslyx. Den är verkligen vardagslyx! Vi gör den på vårt eget recept och den är väldigt populär.

Mums! Slutligen, vad längtar du mest efter just nu?

Svar: Just nu längtar jag efter att kunna umgås med människor som vanligt, det är viktigt för livskvalitén. Sen saknar vi våra gäster som är äldre som inte har kunnat komma hit på länge.

Det förstår vi. Tack John!

Stylinginspiration

26/01/2021

Förra veckan hade vi besök av en gäst-stylist i form av Thea Rönquist.

Thea går tredje året på gymnasiet, estetisk linje. Som projektarbete i skolan jobbar hon med styling och har haft i uppdrag att styla med kläder från våra butiker på Elins Esplanad.

Hej Thea! Vad är roligast med att styla? 

Svar: Hej! Det roligaste är att experimentera och testa sig fram med olika plagg för att tillslut få fram ett snyggt resultat. Det är även roligt att få styla olika människor för att försöka ta fram det bästa för just dem.

Vad ska man tänka på när man plockar ihop en outfit?

Svar: Ett effektfullt sätt att styla är att satsa på samma färg i hela looken, men att använda sig av olika nyanser. Då kan det även vara bra att se till att materialen skiljer sig åt, den effekten brukar bli fin. Ett annat tips är att klä sig efter sin kropp. Vad gillar du på dig själv och vad vill du framhäva?

Vad har du för mål i framtiden?

Svar: I framtiden vill jag göra det som jag tycker är roligt, jag har alltid haft ett intresse för kläder så den hobbyn lär sitta i. Jag skulle vilja se vad mer man kan göra med styling och utvecklas ännu mer. Även utveckla @thesigna.se och komma på nya idéer.

Kul! Tack Thea. Här är några av de looks som Thea satte ihop under sitt besök.

Från H&M:

Från Cubus:

Från MQ MARQET:

Plaggen finns i skrivande stund i butik, reservation för slutsålt.

En årsresumé för 2020

28/12/2020

Vilket annorlunda år det har varit. 2020 har varit tufft och omvälvande på många sätt, men året har också inneburit många glädjeämnen.

Här kommer några av ljuspunkterna:

Skopunkten byggde om. Det blev en ljusare och uppfräshad butik. Annelie och kollegorna var nöjda med resultatet.

Hemmakväll öppnade under våren. Centrumchef Olof var på plats för att gratulera.

Även Telia och Boligheter öppnade.

Ett mycket efterlängtat Sushi Yama slog också upp portarna. Det blev succé direkt.

Gänget på H&M tog över Cassels gamla lokal (Cassels flyttade in mitt emot Cervera) och  jobbade järnet med att färdigställa HOME. Vi fick hänga med back stage.

ICA Maxi började sammarbeta med organisationen Ätbart. Ätbart ser till att matsvinnet i Skaraborg kommer till nytta på kort sikt, samtidigt som de arbetar för att minska mängden matsvinn på lång sikt. Bra initiativ!

I augusti öppnade Nordic Wellness.

Hemtex förnyade sin butik. Resultatet blev ett tydligare koncept, ännu mer inspirerande och mysigt. Evelina och gänget var nöjda och fick fin feedback från kunder.

MQ blev MQ Marqet och startade personlig shopping. Marie blev ny butikschef efter att Olle gått i pension.

Synoptik öppnade med butikschef Per i täten och fick en strålande start och ett fint mottagande från kunder.

Under hösten öppnade H&M HOME äntligen! Många hade längtat.

Gänget på DinSko byggde om butiken. Vi fick också veta att den här trion hängt ihop sedan öppningen 2008.

Härligt!

I december fick vi veta att Boligheter, som inte ens varit öppet i ett år, blev utsedda till Årets Butik vid Näringslivsgalan! Wow!

Som sagt, 2020 har varit tufft på många sätt, men fokuserar vi på glädjeämnena ser vi att de har funnits en hel del.

Gott Nytt År!

Handla presentkort utomhus

18/12/2020

Med start lördag 19/12 kl 11:00 finns möjligheten att köpa Elins Esplanad presentkort utanför någon av våra entréer ⭐️ Presentkort är en superbra och uppskattad julklapp! Du ringer nummer 0733-706934 så möter en av våra värdar upp dig utomhus. Beloppet bestämmer du själv och du betalar med kort.

Värdarna finns på plats att ringa följande tider och datum:

Lördag 19/12

Kl 11-18

Söndag 20/12

Kl 11-18

Måndag 21/12

Kl 11-19

Tisdag 22/12

Kl 11-19

Onsdag 23/12

Kl 11-19

Presentkortet gäller i butiker, restauranger och caféer hos oss på Elins Esplanad. Det gäller i ett år från inköpsdatum. Välkomna att höra av er med start imorgon lördag kl 11:00❤️

De här butikerna tar emot kommunens julgåva i form av värdecheck

09/12/2020

Skövde kommun har beslutat att medarbetare kommer att få en julgåva i form av en värdecheck att använda i butik, café, restaurang eller serviceverksamhet i Skövde kommun. Med julgåvan tackas medarbetarna för det fantastiska arbete som gjorts under året och uppmanas att handla lokalt för att hålla igång Skövdes näringsliv.

Här är butikerna som tar emot värdechecken hos oss på Elins Esplanad:

Lekia

ICA Maxi 

VeroModa 

Boligheter 

Pagoldhs Ur 

Stadium

Cervera 

Waynes Coffee

Hemtex 

Kicks 

Life 

Clas Ohlson 

Cassels 

Cubus 

Lindex 

Albrekts Guld 

Gina Tricot

KappAhl

(Kan komma att uppdateras med fler butiker) 

Tack för att du stöttar lokal handel. 

Boligheter årets butik

05/12/2020

Stort grattis säger vi till Boligheter som har blivit utnämnda till Årets Butik vid Näringslivsgalan 2020, framröstade av kunder och besökare.

– Det känns så roligt! säger butikschef Ann-Sofie. Responsen vi har fått är helt fantastisk!

Priset delades ut av NWT Media och Skaraborgs Allehanda.

Återigen, stort grattis säger vi på Elins Esplanad.