Vi öppnar kl 10

Nytt från Elins2020-03-04T15:44:12+01:00

Samma öppettider för alla våra butiker.
Upplev bästa känslan!

Under en period har våra öppettider varierat från butik till butik. Vi uppskattar våra kunders förståelse och tålamod under en speciell tid. Nu gör vi det enkelt och tydligt igen. Samma öppettider för alla våra butiker. Upplev bästa känslan!

elinsesplanad.se/oppettider/

Gör det bästa av hösten tillsammans med Smakrådet

Dags att uppdatera garderoben, få inspiration till träningen och börja gå på fester igen. I Smakrådets filmer träffar du medarbetare på Elins Esplanad som delar med sig av sina expertkunskaper och bjuder på smarta tips och roliga idéer. Följ @elinsesplanand på InstagramFacebook eller Snapchat så missar du ingenting.

Take away och andra tjänster våra restauranger och cafeer erbjuder

05/03/2021
Alla våra fantastiska restauranger och caféer på Elins Esplanad erbjuder take away.
Extra service:
 
Restaurang Goda Möten
Levererar gärna ut till parkeringen, ring in din beställning på 076-618 77 88. Buffé hela veckan för 105 kr inklusive bröd, dryck, sallad, kaffe och kaka. Grill och tacobuffé för 125 kr på helgen.
 
EspressoHouse
Beställ och betala via EspressoHouse egen app så slipper du väntetid.
 
Waynes Coffee
Beställ via Waynes Coffees egen app så slipper du väntetid.
 
SushiYama
Beställa via web och Foodoras app.
 
Chili&Wok
Buffé alla dagar i veckan, barn och seniorpriser. Erbjuder även Chilikassen, 4 valfria rätter som tillagas på beställning för 220 kr att ta med hem. Beställ här https://chiliwok.se/bestall/
 
Tack för att du i den mån du har möjlighet stöttar restauranger och caféer i en tuff tid ❤️

Intervju Ulrika, marknadskoordinator på Elins Esplanad

15/02/2021

Här är Ulrika som hösten 2020 jobbar som marknadskoordinator hos oss på Elins Esplanad. Utöver det är hon också marknadskoordinator på Bergvik i Karlstad.

Hej Ulrika, vad gör man som marknadskoordinator?

– Hej! Som marknadskoordinator koordinera man allt som har med extern och intern marknadsföring att göra. Som marknadskoordinator ska jag också jobba för hyresgästerna, med platsen Elins Esplanad och dess varumärke. Allt för att skapa bästa känslan.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Roligast är att få vara kreativ. Ingen dag är den andra lik. Det är alltid mycket på gång och jag är en person som gillar att ha mål och saker att se fram emot. Just Elins Esplanad är en så fin plats med mycket potential och goda förutsättningar. Jag har jobbat på Bergvik i Karlstad sedan 2007 och det känns jätteroligt att också få jobba med Elins Esplanad.

Vad tycker du om Elins Esplanad och Skövde så här långt?

– Vi har ett jättefint och trevligt center med en bred mix av butiker. Glada medarbetare som besitter en hög expertis och alltid ger den bästa servicen. Jag upplever att det är ett aktivt område här runt omkring. Skövdeborna känns glada och varma och verkar gilla när det händer saker, likt värmlänningarna.

Härligt! Du har ju koll på Skövde sedan innan, eller hur? 

– Ja, jag har varit här mycket eftersom jag och min dotter rider. Vi har tävlat med våra hästar här och då har jag såklart passat på att besöka Elins Esplanad. Sen har Bergvik och Elins Esplanad samma fastighetsägare så jag har varit här även tidigare i jobb.

Slutligen, vilken är din bästa känsla? 

– Bästa känslan för mig är när mina dagarna fylls med inspiration och glädje, jag gillar att vara aktiv och när det händer mycket roligt. Bästa känslan är också att få skapa minnen och göra skillnad för andra, både i jobbet och privat.

Härligt. Varmt välkommen Ulrika!

Intervju John, Waynes Coffee

12/02/2021

John driver Waynes Coffee hos oss på Elins Esplanad och är en av dem som varit med sedan 1997 då Elins Esplanad var Maxihuset. 

Hej John! Du har varit med i några år, vad är roligast med att driva café? 

Svar: Min yrkeskategori omfattar ju service och jag tycker om att träffa människor och skapa nöjda kunder. 1997 öppnade Maxihuset och då drev jag Café Max i egen regi med lunch och fika. 2008 blev Maxihuset Elins Esplanad och 2009 blev vi Waynes Coffee. Nu under pandemin är det många som frågar hur det går och jag märker att man bryr sig, det betyder mycket och det vill jag verkligen tacka för. Jag vill också tacka alla som fortsätter handla. Take away har ökat. 

Vad vill du rekommendera från ert sortiment?

Svar: Då vill jag rekommendera vår räkmacka som vi kallar för vardagslyx. Den är verkligen vardagslyx! Vi gör den på vårt eget recept och den är väldigt populär.

Mums! Slutligen, vad längtar du mest efter just nu?

Svar: Just nu längtar jag efter att kunna umgås med människor som vanligt, det är viktigt för livskvalitén. Sen saknar vi våra gäster som är äldre som inte har kunnat komma hit på länge.

Det förstår vi. Tack John!

Stylinginspiration

26/01/2021

Förra veckan hade vi besök av en gäst-stylist i form av Thea Rönquist.

Thea går tredje året på gymnasiet, estetisk linje. Som projektarbete i skolan jobbar hon med styling och har haft i uppdrag att styla med kläder från våra butiker på Elins Esplanad.

Hej Thea! Vad är roligast med att styla? 

Svar: Hej! Det roligaste är att experimentera och testa sig fram med olika plagg för att tillslut få fram ett snyggt resultat. Det är även roligt att få styla olika människor för att försöka ta fram det bästa för just dem.

Vad ska man tänka på när man plockar ihop en outfit?

Svar: Ett effektfullt sätt att styla är att satsa på samma färg i hela looken, men att använda sig av olika nyanser. Då kan det även vara bra att se till att materialen skiljer sig åt, den effekten brukar bli fin. Ett annat tips är att klä sig efter sin kropp. Vad gillar du på dig själv och vad vill du framhäva?

Vad har du för mål i framtiden?

Svar: I framtiden vill jag göra det som jag tycker är roligt, jag har alltid haft ett intresse för kläder så den hobbyn lär sitta i. Jag skulle vilja se vad mer man kan göra med styling och utvecklas ännu mer. Även utveckla @thesigna.se och komma på nya idéer.

Kul! Tack Thea. Här är några av de looks som Thea satte ihop under sitt besök.

Från H&M:

Från Cubus:

Från MQ MARQET:

Plaggen finns i skrivande stund i butik, reservation för slutsålt.

En årsresumé för 2020

28/12/2020

Vilket annorlunda år det har varit. 2020 har varit tufft och omvälvande på många sätt, men året har också inneburit många glädjeämnen.

Här kommer några av ljuspunkterna:

Skopunkten byggde om. Det blev en ljusare och uppfräshad butik. Annelie och kollegorna var nöjda med resultatet.

Hemmakväll öppnade under våren. Centrumchef Olof var på plats för att gratulera.

Även Telia och Boligheter öppnade.

Ett mycket efterlängtat Sushi Yama slog också upp portarna. Det blev succé direkt.

Gänget på H&M tog över Cassels gamla lokal (Cassels flyttade in mitt emot Cervera) och  jobbade järnet med att färdigställa HOME. Vi fick hänga med back stage.

ICA Maxi började sammarbeta med organisationen Ätbart. Ätbart ser till att matsvinnet i Skaraborg kommer till nytta på kort sikt, samtidigt som de arbetar för att minska mängden matsvinn på lång sikt. Bra initiativ!

I augusti öppnade Nordic Wellness.

Hemtex förnyade sin butik. Resultatet blev ett tydligare koncept, ännu mer inspirerande och mysigt. Evelina och gänget var nöjda och fick fin feedback från kunder.

MQ blev MQ Marqet och startade personlig shopping. Marie blev ny butikschef efter att Olle gått i pension.

Synoptik öppnade med butikschef Per i täten och fick en strålande start och ett fint mottagande från kunder.

Under hösten öppnade H&M HOME äntligen! Många hade längtat.

Gänget på DinSko byggde om butiken. Vi fick också veta att den här trion hängt ihop sedan öppningen 2008.

Härligt!

I december fick vi veta att Boligheter, som inte ens varit öppet i ett år, blev utsedda till Årets Butik vid Näringslivsgalan! Wow!

Som sagt, 2020 har varit tufft på många sätt, men fokuserar vi på glädjeämnena ser vi att de har funnits en hel del.

Gott Nytt År!

Handla presentkort utomhus

18/12/2020

Med start lördag 19/12 kl 11:00 finns möjligheten att köpa Elins Esplanad presentkort utanför någon av våra entréer ⭐️ Presentkort är en superbra och uppskattad julklapp! Du ringer nummer 0733-706934 så möter en av våra värdar upp dig utomhus. Beloppet bestämmer du själv och du betalar med kort.

Värdarna finns på plats att ringa följande tider och datum:

Lördag 19/12

Kl 11-18

Söndag 20/12

Kl 11-18

Måndag 21/12

Kl 11-19

Tisdag 22/12

Kl 11-19

Onsdag 23/12

Kl 11-19

Presentkortet gäller i butiker, restauranger och caféer hos oss på Elins Esplanad. Det gäller i ett år från inköpsdatum. Välkomna att höra av er med start imorgon lördag kl 11:00❤️

De här butikerna tar emot kommunens julgåva i form av värdecheck

09/12/2020

Skövde kommun har beslutat att medarbetare kommer att få en julgåva i form av en värdecheck att använda i butik, café, restaurang eller serviceverksamhet i Skövde kommun. Med julgåvan tackas medarbetarna för det fantastiska arbete som gjorts under året och uppmanas att handla lokalt för att hålla igång Skövdes näringsliv.

Här är butikerna som tar emot värdechecken hos oss på Elins Esplanad:

Lekia

ICA Maxi 

VeroModa 

Boligheter 

Pagoldhs Ur 

Stadium

Cervera 

Waynes Coffee

Hemtex 

Kicks 

Life 

Clas Ohlson 

Cassels 

Cubus 

Lindex 

Albrekts Guld 

Gina Tricot

KappAhl

(Kan komma att uppdateras med fler butiker) 

Tack för att du stöttar lokal handel. 

Boligheter årets butik

05/12/2020

Stort grattis säger vi till Boligheter som har blivit utnämnda till Årets Butik vid Näringslivsgalan 2020, framröstade av kunder och besökare.

– Det känns så roligt! säger butikschef Ann-Sofie. Responsen vi har fått är helt fantastisk!

Priset delades ut av NWT Media och Skaraborgs Allehanda.

Återigen, stort grattis säger vi på Elins Esplanad.

Handla lokalt på det sätt som passar dig bäst – våra butikers service till dig

25/11/2020

Många av våra butiker ställer om och gör sitt yttersta för att anpassa sig till den speciella tid som råder. Här fyller vi på löpande med service som kan underlätta för dig som vill handla hos oss på Elins Esplanad. Här hittar du alla kontaktuppgifter (klick!) till våra butiker.

Anpassade tjänster:

 • KappAhl

Lägg din beställning genom att ringa in till butiken eller kontakta på dm via Instagram @elins156kappahl. Vid överenskommelse kan butiken leverera varor till parkeringen. Genomför köpet med Klarna.

 • Cubus

Cubus erbjuder alltid att lägga reservationer online där du sedan kan hämta ut din beställning i butik. Det går också bra att ringa in till butiken och lägga en beställning.

 • Jack&Jones

Handla via instagram @jackandjones_elinsesplanad. Butiken kan posta din order, leverera ut på parkering eller om du vill hämta upp beställningen i butik. Du kan också boka butiken på vardagar mellan klockan 09-10.

 • EspressoHouse

Erbjuder take away. Undvik kö genom att lägga och betala för din beställning i Espresso House app, bara att hämta upp.

 • VeroModa

Shoppa via Instagram @veromodaskovde. Butiken har möjlighet att leverera ut på parkering, även skicka beställningar. Betala med swish.

 • Hemmakväll

Är anslutna till Foodoras app. Beställa godis, läsk och snacks och få det hemkört. Du kan också shoppa via Hemmakvälls web och hämta upp din beställning i butik.

 • Boligheter

Levererar ut till parkering, erbjuder hemleverans inom 2 mils radie från Elins Esplanad samt Tibro och Fagersanna-området. Ring in din beställning, handla via webshopen (och välj boka hämtning i Skövdebutiken) eller handla via Instagram @boligheterskovde. Butiken kan vid bokning ha öppet utanför ordinarie öppettider.

 • Waynes Coffee

Erbjuder take away. Lägg din beställning via Waynes Coffees app eller att ring in din beställning.

 • Synsam

Kunder i riskgrupp kan efter överenskommelse boka besök utanför ordinarie öppettider. Butiken kan också, efter överenskommelse, leverera ut på parkering.

 • Cervera

Erbjuder leverans ut på parkering, ring eller maila in din beställning.

 • ICA Maxi

Handla i ICA Maxis onlinebutik. Bestäm själv om du vill hämta din order i drive thru eller få det levererat hem till dörren.

 • Apotek Hjärtat

Levererar ut till parkering vid förfrågan. Ring in din beställning. Apotek Hjärtat tillhandahåller också tjänsten klick and collect via egen web. Engångsfullmakter underlättar för ombud att hämta receptbelagda läkemedel till anhöriga och vänner.

 • Lekia

Erbjuder beställningar via instagram @lekiaskovde. Du kan också ringa butiken. Levererar ut på lastbryggan under vissa dagar och tider (se butikens Instagram för mer info).

 • Clas Ohlson

Erbjuder leverans i garaget. Butiken har extra öppet för seniorer mellan kl 9-10 på torsdagar, 10/12 och 17/12. Butiken har också möjlighet att öppna tidigare för avhämtning, efter överenskommelse.

 • Kicks

Ring in din beställning så plockar butiken ihop de saker du behöver innan du anländer.

 • Sushi Yama

Erbjuder take away, är också anslutna till Foodora som levererar hem.

 • MQ Marqet

Ring in din beställning till butiken på 0500-482700. Du kan också boka och få hela butiken för dig själv. Boka här eller på 0500-482700. 

 • Chili&Wok

Erbjuder take away. Du kan beställa din mat online klicka här.

 • Restaurang Goda Möten

Erbjuder take away. Leverar ut på parkeringen. Ring in din beställning på 076-618 77 88. Betala med swish på 123 4482089. Veckans meny läggs ut varje vecka på instagram @godamotan.

 • Hemtex

Erbjuder att leverera paket ute på parkeringen. Ring butiken på 0500-459115.

 • Nikita Hair

Här finns möjlighet att boka klipptid utanför ordinarie öppettider, ring salongen. Håll dig uppdaterad på instagram @nikitahairskovde

 • Nordic Wellness

Erbjuder träning online, över 50 pass finns att tillgå. Håll dig uppdaterad på instagram @nordicwellnesselinsesplanad 

 • Dressmann

Ring in din beställning, kan leverera till parkering vid överenskommelse.

Notera att vi har upprättat 3 stycken upphämtningsplatser, eller pick up points som vi kallar dem, på vår parkering. 

Syftet med dessa är att våra butiker, som har möjlighet att leverera ut på parkering, lättare ska kunna bestämma mötesplats med dig som kund.

Pick up point 1: Belägen vid Apoteks-entrén

Pick up point 2: Belägen vid Nikita-entrén

Pick up point 3: Belägen vid Cervera-entrén

Skulle parkering vid pick up point vara upptagen hoppas vi att du kan ta dig så nära det går. Det är såklart valfritt att använda sig av våra upphämtningsplatser, du kommer överens med respektive butik vart ni ses. 

Fler julklapptips

20/11/2020

Det är som sagt alltid en god idé att börja julklappsinhandlingen i tid – i år är det extra viktigt. Vänta inte till sista stund <3

Här kommer ett helt lass med julklappstips från oss på Elins Esplanad.

Jultröjor för hela familjen finns på KappAhl:

Jack&Jones har hooides i flera färger. Här visar Karl en grå variant.

Kollegorna på VeroModa låter hälsa att stickat är en populär julklapp. Här tröjor i flera färger.

Snygga mössor, också från Vero Moda.

På Nikita Hair finns hudvård för män från märket Eleni&Chris.

Självklart har Nikita Hair också massor av proffsig hårvård, en uppskattad julklapp!

Waynes Coffee har ett eget presentkort, perfekt att ge bort! Gäller i två år från inköpsdatum.

På Hemtex finns mysiga tofflor och plädar i ull.

Välkomna till oss på Elins Esplanad.

Kom ihåg att hålla avstånd och var rädd om dig själv och andra. Tack!